Werken in de zorg?

0
150

De zorg is een aantrekkelijke sector om in te werken, ondanks dat er veel geluiden zijn over de bezuinigingen. Sinds de crisis rond 2008 begon zijn veel mensen noodgedwongen op zoek moet gaan naar een nieuwe baan. Voor sommigen is dit een moment geweest om te kijken wat ze echt wilden doen. Vroeger was het zo dat de werknemer veel eisen kon stellen en dat de banen bijna voor het oprapen lagen, tegenwoordig zijn het de werkgevers die de eisen stellen en je moet al blij zijn als je ergens aan het werk kunt gaan. Deze verschuiving heeft ervoor gezorgd dat werknemers steeds meer gaan kijken naar wat ze willen en hierdoor maken ze bewustere keuzes.

Wat is jouw motivatie?

Dus jij wilt graag in de zorgsector gaan werken? Hoe kom je er dan achter of je wel de juiste motivatie hebt om in deze sector aan de slag te gaan? Een vaak gehoorde motivatie is dat iemand “graag met mensen wilt werken”, maar dit is eigenlijk niet voldoende. Voor de zorgverlener is het belangrijk dat werknemers klantgericht en dienstverlenend zijn. In de zorg staat de mens centraal, je werk hier niet met producten, maar je bent dienstverlener waar de zorgvragers centraal staan.

Pas jij in de zorg?

Wil jij erachter komen of jij in de zorg past? Dan worden hier een aantal tips beschreven:
● Bezoek open dagen van zorginstellingen bij jou in de buurt.
● Lees je goed in over de zorg en het werken in de zorg.
● Heb je familie of kennissen die in een zorginstelling wonen? Breng ze een bezoekje en kijk eens rond in de instelling.
● Ga op zoek naar mensen in je omgeving die in de zorg werken, vraag naar hen ervaringen. Vraag zowel naar de leuke als de minder leuke kanten van deze branche.
● Bekijk regelmatig de vacatures bij jou in de regio, bijvoorbeeld op Thoez Twente of zoek een zorginstelling in het Noorden van het land. Bekijk de gevraagde competenties en kijk wat jij hiervan wel of niet kunt.
● Schrijf jezelf in voor vrijwilligerswerk in een zorginstelling. Er is altijd vraag naar vrijwilligers in de zorg, op deze manier kun je ervaring opdoen en je kunt een netwerk opbouwen.
● Vraag je vrienden en familie of zij jou een type vinden om in de zorg te werken.
● Ga je eenmaal solliciteren? Laat dan duidelijk blijken dat je goed vooronderzoek gedaan hebt om te kijken of werken in de zorg bij jou past. Je kunt je affiniteit met de zorgsector beschrijven en je kunt je ervaringen uit je vrijwilligerswerk toelichten.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here