Glasschade, wat nu?

0
216

Een ongeluk, val, of bal door de ruit is vervelend en gebeurt vaak onverwachts.

Gebroken glas is gevaarlijk en een gat in het raam biedt bovendien aan weerselementen en inbrekers vrij spel. Een ongewenste situatie waar je zo snel mogelijk iets aan wilt doen.

Verzekerd

Glas is een onderdeel van de woning, de verhuurder of eigenaar ervan sluit een inboedelverzekering af tegen glasschade. Wanneer je huurder bent, kun je het beste zelf een glasverzekering afsluiten in combinatie met de inboedelverzekering of opstalverzekering. Let in alle gevallen altijd goed op wat er in de dekking staat. Niet alle glassoorten worden gedekt, zoals glas in lood. Ook een lek in dubbel glas (waarbij vocht te zien is aan de binnenkant) wordt vaak niet gedekt, omdat in veel gevallen sprake is van een eigen (montage)gebrek. Kijk dit soort zaken dus goed na. Daarnaast is het verstandig om een aansprakelijkheidsverzekering af te sluiten voor het geval je zelf glasschade bij anderen veroorzaakt. Is de schade gevolg van een inbraak en wil je meer veiligheid om huis? Dan is het misschien een goed idee om gebuik te maken van objectbeveiliging van Bravobeveiliging.

Tip: maak foto’s van de schade, zodat de kosten kunnen worden gedeclareerd bij de verzekeraar.

Wat wordt er door de verzekeraar uitgekeerd?

Vaak is er een maximum bedrag gekoppeld aan de glasverzekering, van zo’n € 500,- per schadegebeurtenis. Dit verschilt per verzekeraar. Voorrijkosten en het plaatsen van een noodvoorziening vallen ook onder glasschade. Er zijn verzekeraars die uitkeren in natura: d.w.z. door alleen bij hen aangesloten glaszetters.

De glaszetter

Tegenwoordig biedt een glaszetter vaak 24/7 service aan en kun je dus dag en nacht bellen in noodsituaties. De glaszetter beschikt over glas op voorraad in zijn wagen en zal de scherven op professionele wijze opruimen. Hij zal zorgen voor een veilige tussenoplossing en noodvoorziening, mocht onmiddellijk glasherstel niet mogelijk zijn.

De glaszetter is een specialist op zijn vakgebied en opgeleid voor dit soort werkzaamheden. Hij beschikt over de nodige kennis en ervaring en zal het nieuwe glas op vakkundige wijze plaatsen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here