Op de fiets met een paraplu

0
208

Wat zijn twee dingen waar Nederlanders echt zonder kunnen. Een paraplu en een fiets. In het buitenland kijkt men raar op als ze zien welke capriolen wij uithalen op de fiets. Het fietsen met een paraplu is typisch Hollands. We kiezen niet voor een regenpak, nee wij gaan liever door weer en wind met een paraplu boven ons hoofd fietsend over straat. Dat is natuurlijk helemaal niet gek.

Mag je met een paraplu in de hand fietsen?

Afijn, het is ook wel weer een bijzonder gezicht om te fietsen over straat met een paraplu. De vraag is alleen of fietsen met een paraplu is toegestaan? In Nederland is er geen wet die jouw verbiedt om met een paraplu te fietsen. Er bestaat wel een zogenaamde kapstokartikel, artikel 5 wegenverkeerswet. Dit artikel zegt dat het verboden is je dusdanig te gedragen dat je gevaar of hinder op de weg wordt of kan worden veroorzaakt. Kortom, als jij netjes kan fietsen met een paraplu in de hand en jij verder geen gevaar vormt voor mensen om je heen is het geen probleem om de paraplu in de hand te fietsen.

Een aantal tips voor veilig fietsen met een paraplu op de fiets

Je wilt anderen en jezelf natuurlijk niet in gevaar brengen. Daarom heb ik een aantal simpele tips voor jouw:

Eigenlijk is het de beste tip die ik kan geven, om je gezonde verstand te gebruiken. Merk je dat het druk op de weg is, er veel wind is of dat je simpelweg geen controle hebt met een paraplu in de hand op de fiets? Laat de paraplu dan lekker achterwege. Het is soms ook niet erg om een beetje nat te regenen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here