Is de huizenmarkt op dit moment een bubbel?

0
178

De titel van dit artikel is een vraag waar de nodige meningen over zijn verdeeld. Enerzijds staan de prijzen namelijk veel hoger dan bijvoorbeeld 5 jaar geleden en op basis daarvan zijn er experts die zeggen dat het een bubbel is, maar er zijn ook experts die zeggen dat dat niet zo is. Hieronder lees je meer over dit laatste en dan verder meer over de huizenprijs in Nederland.

Waarom er wordt gezegd dat de huizenmarkt geen bubbel is

Tijdens de corona crisis hebben we gezien dat de waardes van bezittingen, en dan voornamelijk bezittingen die schaarste zijn, veel in waarde zijn gestegen. Dat komt eigenlijk voornamelijk door de enorme geldcreatie die heeft plaatsgevonden. Geld is in die zin niet schaarste, maar woningen wel. Simpel gezegd hebben mensen dan liever een woning dan dat ze hun geld op de bank laten staan. Als de geldcreatie ook de komende jaren zo door zal gaan, en het geld dus minder waard wordt, dan zullen de prijzen van de woningen ook omhoog gaan. Het is in die zin niet zo dat de woning zelf direct meer waard wordt, maar het geld zelf wordt simpelweg minder waard.

Beter om een woning te kopen? 

Dat is afhankelijk van jouw situatie, want dat de prijzen verder zullen stijgen is nooit met zekerheid te zeggen. We hebben namelijk ook gezien wat er in 2008 is gebeurd tijdens de financiële crisis.

Kijk dus eerst naar je eigen situatie of het slim is om wel of geen woning te kopen. Het kan overigens nooit kwaad om de markt in de gaten te houden, zodat je ook precies weet wat er speelt en wat op dit moment het aanbod aan woningen is. Wanneer je heel gericht op zoek gaat naar waar jij woont, of wilt wonen, dan kom je misschien wel sowieso jouw droomwoning tegen waar je graag zou willen wonen. Kijk hier bijvoorbeeld eens naar de nieuwbouwwoningen in Heerhugowaard. Er zijn ook veel projecten waar jij je alvast in kunt schrijven om er zo al op tijd bij te kunnen zijn.

Ook wanneer er de komende jaren wel een dip in de markt zou komen dan kun je er alsnog voor kiezen om je huis op de lange termijn te houden. Op de lange termijn kun je er in de meeste gevallen altijd vanuit gaan dat je woning meer waard zal worden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here