Klussen in huis

0
211

Door het Coronavirus zijn we allemaal verplicht om zo veel mogelijk thuis te blijven. Misschien zie je het als een lastig iets en vervelend, omdat je geen vrienden en familie kunt zien, maar je kunt het ook zien als een mooie kans. Een mooie kans huh? Ja een mooie kans om je zaken in en rondom het huis in orde te krijgen. Wat dacht je van lekker klussen aan je huis? Zo voelt het fijn om thuis te zijn en maak jij van je eigen huis een paleisje! Dat komt ook nog eens goed uit, want het voorjaar is begonnen en de zomer is in zicht. Dan kun jij je huis weer zomer-proof maken. Lees verder hoe jij dit kunt doen.

Vergeten klusjes

Nu we toch veel binnen zitten is dit het ideale moment om vergeten klusjes op te pakken. Wat dacht je van je cv-ketel? Werken alle radiatoren nog goed, zoals de bijverwarming badkamer? Is deze wel goed onderhouden of is hij wel toe aan een onderhoudsbeurt? De meeste cv-ketels moeten ook na 10-15 jaar vervangen worden, anders kan dit vervelende gevolgen met zich meebrengen die erg gevaarlijk kunnen zijn. Denk dat aan gaslek, koolstofmonoxide lek of gewoon foutmeldingen waardoor je slechts een koude douche kunt krijgen. Ook niet erg aangenaam, maar beter dan iets waardoor je in levensgevaar loopt. Denk verder ook aan ander onderhoud. Is je oven goed schoon? Of wellicht is je ijskast wel toe aan een grote sopbeurt. Erg zijn genoeg van deze klusjes die jou een hoop prettiger doen voelen in huis zodra deze zijn gedaan. Een professioneel bedrijf dat jouw cv-ketel kan onderhouden en controleren is Feenstra! Met hun jarenlange ervaring zorgen zij ervoor dat jouw cv-ketel weer een aantal jaartjes langer mee kan. Of voor nieuwe dakisolatie in Hengelo kan je contact opnemen met Egeberink Dakbedekking, uiteindelijk zie je dat terug in je energiekosten!

Strak in de lak

Nou, eigenlijk eerder strak in de verf. Hoe zit jouw muren en plafond eruit? Je ziet het verschil pas echt als je een stukje witte verf op de muur schildert. Je kunt je helemaal wezenloos schoonmaken, maar als je muren/plafond niet zo wit meer zijn zoals ze horen, dan blijft het toch enigszins vies lijken. Dus dek alles netjes af, tik wellicht je partner aan en pak de grote verfkwast erbij. Jouw huis zal er weer fris en fruitig uit komen te zien. Nét alsof je er net bent ingetrokken. Wat ook een groot voordeel hierbij is, is dat dit goed is voor de waarde van je huis. Mocht je het willen verkopen, dan is dit zeker gunstig voor de taxatie van je huis.

Opruimen en weggooien

Dit blijft de meest ‘saaie’ taak, maar werk ook wel echt opluchtend: opruimen en vooral weggooien. Op een gegeven moment nu de winter voorbij is, is jouw huisje zo vol dat het er altijd een beetje rommelig aanvoelt. Hoe vaak en goed je alles ook opruimt, dit zal gewoon niet helpen. Het is goed als je ook spullen durft weg te doen. Zo creëer jij tegelijkertijd meer rust in je hoofd en kun jij je beter concentreren op bijvoorbeeld werk (voor de thuiswerkers). Ga met jezelf de challenge aan en gooi voor een maand iedere dag minstens 5 spullen weg. Zo gaat het redelijk vanzelf en zul je aan het eind van de maand verstelt staan van het resultaat!

 

 

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here