Hoe voordelig is zakelijk leasen?

0
136

Zakelijk leasen is enorm populair. Zowel ZZP’ers als grote bedrijven weten de weg naar zakelijk leasen al jaren te vinden. Toch denken veel mensen nog steeds dat zakelijk leasen duur is. Dit is echter helemaal niet meer het geval. Er zijn namelijk diverse leasevormen, ook voor zakelijk leasen, waarmee leasen een hele goede optie is geworden als alternatief van koopauto’s. Zakelijk leasen biedt financieel diverse voordelen.

Geen aanschafbudget

Zeker voor kleine bedrijven en ZZP’ers is de aanschaf van zakelijke auto’s een flinke inslag op de portefeuille. Geld voor auto’s hebben bedrijven niet zomaar liggen. Vanuit dat oogpunt is leasen dan ook zeer voordelig, je hoeft dan geen grote spaarpot te hebben. Ook zijn onverwachtse kosten voor zakelijke leaserijders klein. De enige variabele kosten die komen kijken bij zakelijk leasen zijn die voor benzine, al vallen deze kosten weer mee wanneer je als organisatie gaat voor elektrisch leasen. Kosten voor reparaties, onderhoud en bijvoorbeeld wegenbelasting zitten in geval van zakelijk leasen namelijk al inbegrepen en worden volledig betaald door de leasemaatschappij. Dit maakt het dan ook een zeer prijs vaste manier van rijden.

Geen restwaarde

Tegelijkertijd betekent zakelijk leasen ook dat de auto’s na het afloop van het contract weer ingeleverd dienen te worden bij de leasemaatschappij. Je krijgt dan ook geen geld voor de verkoop die je anders wel zou krijgen. Gelukkig krijg je wel andere financiële voordelen, zoals kosten die je kunt aftrekken. Het gaat hierbij onder meer om het parkeergeld en de brandstof. Overigens gelden er weer andere regels wanneer de auto voor meer dan 500 kilometer per jaar gebruik wordt voor privé doeleinden, in dat geval betaal je namelijk bijtelling. De belasting ziet de auto dan namelijk als extra inkomen.

Leasen of kopen?

Dan rest dus nog de vraag, wat is onder de streep voordeliger, leasen of kopen? In de meeste gevallen zal je minder betalen voor een koopauto dan bij zakelijk leasen. Echter, is dit lang niet altijd het geval. Bij een occasion leasen zijn de leasekosten maandelijks aanzienlijk lager. Ook biedt leasen de mogelijkheid om in auto’s te rijden waar je normaal gesproken het startkapitaal niet voor zou hebben.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here