Veilig roadtrippen

0
143

Bij de term roadtrippen denk je al snel aan rustige, afgelegen wegen omgeven door wilde natuur. Het dak omlaag, wind in je haren met warme zon op je hoofd. Een begrip overgewaaid uit Amerika, maar ook in Nederland al goed ingeburgerd. Je bent vast eens met je ouders of een vriendengroep naar Zuid-Frankrijk (of Limburg) gereden om te kamperen of wijn in te slaan.

De realiteit is dan vaak ook een stuk minder romantisch dan het idee. Vaak zit je toch flink opgepropt in de auto tussen de tassen, kom je onderweg in lange files te staan en moet je goed plannen waar de laadpalen zijn voor je elektrische auto. Dus hoe ga je goed voorbereid op pad?

Kies je auto goed

Kijk goed naar de route die je af gaat leggen. Wil je bijvoorbeeld gaan touren door de Alpen? Dan heb je een wat krachtigere auto nodig, en zou je kunnen kijken naar een Ford occasion. Fords staan bekend om hun robuustheid en dat de onderdelen niet snel kapot gaan. Wel zo handig om een auto te hebben die wat aan kan, zo kom je niet midden in de bergen stil te staan! Ook liggen de auto’s niet te laag op de weg en hebben ze veel trekkracht. Hiermee rij je dus veilig en zonder al te veel gedoe de steile bergwegen over.

Klimaat

Denk aan het klimaat waar je in gaat rijden. En nee, hiermee bedoelen we niet het klimaat (hoewel dat natuurlijk wel altijd mag). Wanneer je de reis gaat voorbereiden, bedenk dan dat je auto wel geschikt moet zijn voor de omgeving waar je in terecht komt. Zo hoeft je auto geen afneembaar dak te hebben wanneer je in de winter door Scandinavië gaat rijden. Mocht je de kou in gaan, ga dan voor een betrouwbare auto zoals een occasion van Volvo. Deze kunnen de kou goed aan, dan ben je ervan verzekerd dat je auto start!

Met deze twee basis principes moet het lukken om een geschikte auto te vinden voor jouw roadtrip. En mocht het toch gebeuren dat je in de middle of nowhere strandt, dan ligt de achterbank vast ook heel goed.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here