Wat kun je doen als je problematische schulden hebt?

0
43

Er zijn verschillende soorten schulden. Je hebt schulden die torenhoog zijn en jezelf echt niet meer kunt afbetalen. Je hebt ook schulden die niet per se onder problematisch vallen. Wat kun je doen als je erachter komt dat jouw schulden problematisch zijn?

Bewindvoering aanvragen

Het is belangrijk om te weten dat je altijd kunt vragen wat de mogelijkheden zijn met jouw schulden. Het is namelijk alsnog altijd een aanvraag dus je kunt het niet altijd krijgen de hulp. Ook niet altijd heb je de hulp nodig. Gaat het om schulden onder de €5.000 dan kan je in principe het zelf wel regelen door maandelijks iets te betalen.

Gaat het alleen om boven de €15.000 bijvoorbeeld dan wordt het al lastiger. Nou speelt je eigen situatie ook wel een rol. Dit is in de zin van bijvoorbeeld wat voor inkomen heb je? Is het een uitkering of krijg je gewoon loon omdat je werkt. Ook de hoogte van je inkomen is belangrijk. Hieruit kunnen zij zien wat de mogelijkheden zijn qua afbetalen.

Je dient wel ervoor te zorgen dat je altijd goed meewerkt met het traject. Je mag niet stiekem geld erbij verdienen omdat je te weinig inkomen hebt. Dit kan ervoor zorgen dat zij het traject stopzetten.

Wanneer kan je toegelaten worden tot een WSNP?

Wat je moet weten over Wsnp. Er zijn een aantal eisen waar je aan moet voldoen om een traject te krijgen. Hieronder zie je ze met de uitleg:

  • Je voldoet aan de verplichtingen die WSNP heeft gesteld. Dit betekent ook dat je genoeg spaart en meewerkt om de schuldeisers af te betalen.
  • U heeft zelf al geprobeerd om er met de schuldeisers uit te komen. Dit door bijvoorbeeld een voorstel te doen tot betaling in termijnen van de schuld.
  • Het is voor u niet mogelijk om de schulden te betalen.
  • U moet in Nederland wonen of werken. Dit mag ook een verblijfsvergunning zijn.
  • De boetes die u heeft moeten te goeder trouw zijn. Het mogen dus geen boetes zijn die u gekregen heeft.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here