Wat is EMDR therapie?

0
113

Een gestructureerde therapie die de patiënt aanmoedigt om zich kort te concentreren op het traumageheugen en tegelijkertijd bilaterale stimulatie (meestal oogbewegingen) te ervaren, wat gepaard gaat met een vermindering van de levendigheid en emotie die gepaard gaat met de traumageheugens.

Eye Movement Desensitization and Reprocessing (EMDR) therapie werd in 1987 in eerste instantie ontwikkeld voor de behandeling van posttraumatische stressstoornis (PTSS). EMDR is een individuele therapie die doorgaans één tot twee keer per week wordt gegeven voor een totaal van 6-12 sessies, hoewel sommige mensen baat hebben bij minder sessies. Sessies kunnen op opeenvolgende dagen worden gehouden.

Het Adaptive Information Processing-model beschouwt symptomen van PTSS en andere stoornissen (tenzij fysiek of chemisch gebaseerd) als het resultaat van verontrustende ervaringen uit het verleden die nog steeds onrust veroorzaken omdat het geheugen niet adequaat werd verwerkt. Deze onverwerkte herinneringen worden geacht de emoties, gedachten, overtuigingen en fysieke sensaties te bevatten die zich op het moment van de gebeurtenis voordeden. Wanneer de herinneringen worden geactiveerd, worden deze opgeslagen storende elementen ervaren en veroorzaken ze de symptomen van PTSS en / of andere stoornissen.

De behandeling wordt voorwaardelijk aanbevolen voor de behandeling van PTSS.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here